Sistemul de valori al lui Dumnezeu

 

  

Uneori, ca crestin, în special în bisericile penticostale am văzut o tendinta de a fi descurajat pentru ca nu vedem rezultatele pe care le dorim de la munca noastră sau nu avem posibilitatea și timpul pentru a face o mai mare diferența.

Ne putem auto-chinui cu dorința de a avea succes, de a avea o influența în lume, sa fim schimbatori ai lumii. Visele noastre versus realitatea ne pot trage în jos.

Se pune întrebarea: Visam noi visele Domnului sau visam propriile noastre vise de a fi schimbatori ai lumii și îl numim astfel visul lui Dumnezeu pentru viețile noastre? Cum putem afla diferența?

Totul pleacă de la starea inimii tale. Este inima ta supusa lui Dumnezeu și la ce vrea Dumnezeu sa facă în viața ta, necondiționat?

Poți spune cu sinceritate: Doamne aici sunt, îmi predau vita ție, am încredere în tine și sunt doritor sa urmez planul Tău pentru viața mea, ne contand în ce fel m-ar putea afecta.

Sau este dorința ta să faci „cat mai mult posibil” pentru Domnul? Este aceasta la ce am fost chemați ca și crestini? Sa implinim cât mai mult posibil sau sa fim credinciosi planului Sau pentru viața noastră? Să ne uitam la ca considera Dumnezeu important. El ne descopera ce apreciaza de la viața noastră pamanteasca prin raspunsul pe care îl da la acei slujitori ai Săi care termina munca lor de pe pământ și apoi se infatiseaza înaintea Domnului să fie rasplatiti. El ii primește în cer cu aceste cuvinte:

Bine, rob bun și credincios, intra în bucuria stapanului tau”( mat 25:21)

Acest verset ne descopera sistemul de valori al lui Dumnezeu – aparatul Sau de masurare, dacă pot spune așa, calitatea pe care El o apreciaza la noi și atitudinea noastră fata de planul Sau pentru viețile noastre, este credinciosia.

Felul meu de a vedea lucrurile în lume este simplu. Dumnezeu are un plan maret. El a împărțit acest paln mare în mici piese de puzzle și fiecare din noi ii este atribuita o piesa din acest puzzle pe care trebuie sa o implinim. El de asemenea mentioneaza ca :

Pentru ca celui ce are i se va da și va avea de prisos, dar de la cel ce nu are se va lua și ce are”(mat 25:29)

Cu alte cuvinte felul în care Dumnezeu apreciaza productivitatea ta este : cât de mult ți s-a dat versus cât de mult ai folosit aceasta. Dacă folosești ce credinciosie El îți va încredința mai mult. Dacă nu, tu vei pierde ceva prin lipsa de credinciosie în folosirea darurilor pe care El ți le-a dat.

Acesta este un avertisment trist. Dar chiar din acest pasaj pot vedea ca Dumnezeu apreciaza credinciosia.

Exista doua feluri de succes :

1. Succesul care vine din credinciosie fata de Dumnezeu.

2. Succesul care vine din așteptarea de a face cât mai mult posibil pentru Domnul, alias, propriul nostru lucru pentru Dumnezeu ( și eventual propriul nostru lucru care ne face să ne simțim bine și importanti cu noi înșine).

Mărimea succesului nu este neapărat o dovada ca sunteți credinciosi Domnului. Mulți au construit mari organizații pe o personalitate carismatica și pe principii bune de afaceri, fără vreun ajutor de la Dumnezeu. Câțiva din aceștia cred ca ei au avut succes pentru ca Dumnezeu este mulțumit cu ei, dar Dumnezeu se uita după ascultare și nu după jertfa. Așa cum Isus spunea: „ Eu sunt vita, voi sunteți mladitele. Cine rămâne în Mine și în cine rămân Eu aduce mult rod, caci despărțiți de Mine nu puteți face nimic.” (ioan 15:5)

Credinciosia în a rămâne în Christos făcând lucrurile cu El, în El, lucrurile pe care El le vrea sa le facem sunt un factor determinant intre succesul real sau în a face nimic care sa conteze în ochii Lui, chiar dacă putem parea de succes. Putem de asemenea vedea din acest pasaj ca credinciosia de a umbla la pas cu Dumnezeu ne va conduce sa aducem multa roada. Isus a spus : „ Prin aceasta Tatăl Meu va fi proslavit dacă aduceți mult rod”(ioan 15:8)

Așa putem vedea ca inima lui Dumnezeu pentru noi este sa fim roditori si plini de succes în credinciosie pentru El și planului Sau pentru viețile noastre. Dacă vrem sa fim siguri ca nu vom aluneca de la felul bun de succes către un succes negativ avem nevoie sa fim siguri ca relația noastră cu Dumnezeu este prioritatea nr. 1 deasupra tuturor celorlalte slujiri. Și din moment ce este atât de importanta, ar trebui sa apara prin felul în care noi alocam timp pentru aceasta relație cu El, timp pentru a fi cu El.

Am auzit de Dr. Paul Yonchi Cho care ar fi amanat întâlnirea cu membrii bisericii care doreau să-l vadă, dacă simțea ca Duhul Sfant îl cheamă sa petreaca timp cu El în rugaciune, fără vre-o instiintare înainte. Chiar l-a refuzat pe președintele Coreei de Sud atunci când l-a chemat pentru o audienta de urgența, spunând ca este într-o audienta cu regele Regilor și nu pote veni.

Acesta este felul de inima de care este nevoie sa avem fata de Dumnezeu, de a fi flexibili ori de câte ori El ne cheamă și de a-L pune mai presus de toate celelalte activități.

Avem nevoie sa renunțam la propriile noastre voii, agende proprii, dorințe noastre și neplacerile noastre și punctele noastre de vedere, sa le punem jos înainte Domnului avand o atitudine a inimi care este doritoare pentru orice schimbare de planuri, gândire, atitudini și acțiuni.

Vietiile noastre trebuie sa fie pe altar în rugaciune așa cum Avram l-a adus pe Isac ca jertfa, dacă vrem cu adevărat sa auzim de la Dumnezeu, despre planurile Sale pentru noi și sa fim cu adevărat pregătiți de către harul Sau să facem lucrurile care ni se cer.

Voi incheia cu un singur citat din Isus:

De ce-Mi ziceti „Doamne, Doamne!” și nu faceți ce spun nEu?” (luca 6:46)

Este clar din acest pasaj ca nu orice fel de succes are de a face cu Isus.

Rodnicia după care se uita El este cea care vine din a rămâne în El, prin puterea Sa pentru gloria Sa prin ascultare.

Va incurajez sa mergeți înaintea Domnului și sa-I cereți sa va dezvăluie care sunt lucrurile care le faci acum din ascultare și credinciosie, care este adevăratul succes, numit și rodnicie și care sunt lucrurile pe care le faci pentru a lucra mult pentru El din putere proprie sau pentru a te simți bine și important cu tine însuți.

Pocaieste-te de lucrurile care nu sunt adevărate succese și i-a măsurile necesare pentru a pune în ordine viața ta, acele lucruri care te împiedica în a fi credincios Lui. S-ar putea să fie chiar lucrurile care nu sunt legate de lucrarea spirituala, dar care sunt genistii de timp cu nici o valoare reala pentru eternitate și care te îndepărtează în lucrurile care contează cu adevărat.

Fie ca harul Domnului sa va ajute în a face aceasta!

Marilena

 

 

 

 

 

 

 

traducerea: Dana Voinea

 

 

 

 

I invite you to build a faith community together with me. Join my social media channels and let’s connect, especially if you want freedom or fullness in Christ.

My Telegram has a ministry channel. On Tiktok I have many videos and new ones regularly.

Interested In Our Newsletter?
Stay in the know with news and promotions.

Email *

 

 

Full Name *

 

 • Categories

 • About Us

  Michael FackerellHi my name is Michael Fackerell, founder of this site. It is created to help you know Jesus and get a great eternal reward from God Almighty. Learn More

  Depressed? Anxious?

  Bible Games and Apps

  Bible Meditation AppVisit credtec.co for all products and games, like this RPG, Overcome the Darkness.  
  Get our Free Bible Meditate app. You can search themes, play verses repetitively, shuffle, build custom playlists. For Android and iOS. Learn more. 

  Become a Supporter

  Help us reach more people with the true and full gospel. Jesus said, “Give and it shall be given unto you. The measure you use will be measured back to you.” (Luke 6:38)
   

  Christian-Faith.com App

  Christian-faith appGet our Free Christian-Faith.com app. For Android and iOS. Have easy access on your phone to this content. Learn more.