Intelepciune practica in a auzi vocea Domnului

Înțelepciune practica în a auzi vocea Domnului

de Marilena Fackerell

Mi-e teama ca motivul pentru care de multe ori nu auzim de la Dumnezeu atunci când iI cerem calauzirea este pur și simplu pentru ca noi doar întrebam, și apoi plecam sau schimbam subiectul și întrebam despre altceva, nu ne oprim sa-I ascultam răspunsul.

Imaginează-ti ca vin la tine și ți-as spune ca m-am pierdut și dacă ma poți ajuta sa aflu cum sa ajung din locația A la B. Apoi imediat îți întorc spatele și plec înainte ca tu sa ai ocazia sa vorbești, sau schimb subiectul și te întreb întrebarea numărul doi fără să-ți dau ocazia sa răspunzi la prima întrebare.

Așa suntem noi cu Dumnezeu uneori. Trebuie să ne oprim, să ne linistim sufletul, concentrandu-ne pe El în defavoarea altor lucruri din imprejurul nostru așteptandu-L pe El sa vorbească. Câteodată avem de așteptat un timp, câteodată este nevoie sa așteptam mai mult, El ne testează în aceasta perioada de așteptare sa vadă cât de mult dorim noi răspuns și dacă dorim ca El să ne calauzeasca sau noi înșine, făcând după propria noastră putere.

Uneori ne este teama sa așteptam sa auzim de la Dumnezeu pentru ca ne este teama sa primim un răspuns care nu ne convine.

Vezi, relația cu Dumnezeu este umblare prin credința, iar credința implica încredere și risc.

Și, nu exista nici o alta cale prin care sa știm dacă suntem corecti sau greșiți, decât sa te oprești și sa asculți și apoi sa judeci ceea ce auzi, adevarurile și principiile din Cuvântul lui Dumnezeu contra păcii și libertății interioare din sufletul tău.

Practica este singura modalitate pentru a auzi corect de la Dumnezeu. Atunci când obții un răspuns corect te poți gândi ce ai simțit? Iar când obții un răspuns greșit te poți întreba același întrebare, cum de am dat gres în a auzi corect?

Dacă comparati cele doua moduri veți începe sa învățați cum se simte când îți vorbește Domnul și atunci când înțelegi gresit și așa veți începe a cunoaște cum sa-L auzi mai bine.

De obicei, din experiența mea când auzi corect aceasta este urmata de una sau mai multe semne:

– simți o pace adanca (netulburata),

-simti cum credința vine în sufletul tău,

-simti cum ți se mărește încrederea pe care nu o aveai înainte,

– dacă primești un „da” la ce ai cerut, simți de obicei un sentiment de libertate, simți un impuls de a merge mai departe, simți o incurajare de a continua,ca o lumina verde în trafic.

-daca primești un „nu” la ce ai cerut, simți de obicei un sentiment de tip”traseu blocat” ca un semn de oprire, ca o lumina roșie la semafor, insotita de neliniste, lipsa păcii, un sentiment de a fi tintuit înapoi.

– dacă El îți spune „asteapta” la ce ai cerut, simți de obicei pace, odihna vine peste tine și credința se mărește în interiorul tău ca poți aștepta ca lucrurile vor fi OK chiar dacă nu faci nimic, este un fel de relaxare a sufletului, și ai un sentiment de a nu acționa învre-un fel.

– Dacă El urmează sa te calauzeasca cu privire la ceva care nu implica „da, sau nu sau asteapta” ci mai degrabă direcție, atunci când Dumnezeu vorbește te simți la fel ca ceea ce am descris pentru „da” de mai sus și dacă „nu” este asemenea ca mai înainte.

Ceea ce am descris aici sunt linii de dirijare. Dar Dumnezeu nu este limitat de acestea, dar ele se aplica la majoritatea situatiilor.

Este foarte important sa cunoști Cuvântul lui Dumnezeu bine așa încat sa poți evalua ceea ce auzi cu principiile și doctrinele din Biblie sa te asiguri ca nu te ratacesti, pe risul tău.

Dacă nu practicati ascultarea vocii Domnului, atunci niciodată nu vei știi ceea ce ai fi putut cunoaște, asa ca scapa de fire și asculta pe Domnul cu răspunsurile, El nu se supăra dacă înțelegi ceva greșit, El cunoaște ca este nevoie de timp pentru a învața cum sa-L auzi.

El este ca un tata care își privește copilul căzând atunci când învața sa meargă și nu se supăra de cazaturi ci mai degrabă este fericit de pașii făcuți înainte de cădere și își incurajeaza copilul sa încerce din nou.

Așa este Dumnezeu. Așa ca, du-te, mergi! La urma urmei ce se întâmpla dacă ai înțeles corect? De ce sa ratezi minunata înțelepciune a lui Dumnezeu din cauza fricii?

Cât de mult te poate ajuta aceea Incelepciune în a te salva de lacrimi și sudoare!

Amintește-ti, nu vorbi și apoi pleca sau schimba subiectul, da-I timp și spațiu sa îți vorbească înapoi.

multa binecuvantare, Marilena.

tradus de : Dana Voinea

I invite you to build a faith community together with me. Join my social media channels and let’s connect, especially if you want freedom or fullness in Christ.

My Telegram has a ministry channel. On Tiktok I have many videos and new ones regularly.

Interested In Our Newsletter?
Stay in the know with news and promotions.

Email *

 

 

Full Name *

 

 • Categories

 • About Us

  Michael FackerellHi my name is Michael Fackerell, founder of this site. It is created to help you know Jesus and get a great eternal reward from God Almighty. Learn More

  Depressed? Anxious?

  Bible Games and Apps

  Bible Meditation AppVisit credtec.co for all products and games, like this RPG, Overcome the Darkness.  
  Get our Free Bible Meditate app. You can search themes, play verses repetitively, shuffle, build custom playlists. For Android and iOS. Learn more. 

  Become a Supporter

  Help us reach more people with the true and full gospel. Jesus said, “Give and it shall be given unto you. The measure you use will be measured back to you.” (Luke 6:38)
   

  Christian-Faith.com App

  Christian-faith appGet our Free Christian-Faith.com app. For Android and iOS. Have easy access on your phone to this content. Learn more.